15 këshilla për krijimin e banerave që tërheqin më shumë klikime

0
316

Nëse shpresoni të rritni trafikun tuaj në internet me reklama me banera, mund të pyesni veten: si mund të krijoj një baner që njerëzit do të duan të klikojnë? Dizajni i banderolave në internet përqendrohet në krijimin sistematik të reklamave efektive të banerave përmes aplikimit të kujdesshëm të udhëzimeve themelore të projektimit. Në këtë artikull ne kemi bashkuar të gjitha informacionet që ju nevojiten për të krijuar modele të suksesshme të banerave.

Çfarë është dizajni i një baneri?

Dizajni i një baneri në internet është ndër format më të frytshme të marketingut të përdorura në botën e sotme online dhe vjen në të gjitha format dhe madhësitë.

Reklamat me banera janë imazhe reklamuese të ngulitura në faqet e internetit që shfaqin një produkt ose markë dhe lidhin me faqen e internetit të reklamuesit. Shumica e kompanive i përdorin ato në një formë ose në një tjetër, sepse ato janë një medium i përballueshëm, i matshëm dhe efektiv për të rritur ndërgjegjësimin e markës.

Si i krijoni reklamat e shkëlqyera të banderolave?

Pra, si mund të hartoni dhe krijoni reklama me banera në internet që do të sjelli shumë klikime? Më poshtë është një listë me këshilla dhe udhëzime të përgjithshme për hartimin e reklamave me banera.

 • Përdorni Madhësitë më të efektshme, standarde të banderolave
  Sipas studimeve, madhësitë standarde më të suksesshme të banderolave janë:

728 × 90px – Drejtues
300 × 600px – Gjysmë faqe
300 × 250px – Drejtkëndësh i mesëm
336 × 280px – Drejtkëndësh i madh

 • Ruajtja e hierarkisë
  Dizajni i reklamave të banderolave mbështetet në ekuilibrin e duhur brenda secilës reklamë, kështu që shikoni hierarkinë tuaj.
 • Reklamat efektive të banderolave janë krijuar për të rritur ndërgjegjësimin e markës dhe për të çuar trafikun në faqen tuaj të internetit. Ato kanë tre përbërës bazë:

Logoja e kompanisë suaj
Logoja e kompanisë suaj duhet të përfshihet për të ndërtuar vetëdijen për markën. Sigurohuni që të jetë vizualisht mbizotërues, por jo aq mbizotërues sa propozimi i vlerës ose thirrja për veprim.

Propozimi i vlerës
Propozimi i vlerës tregon shërbimin / produktin që ju ofron dhe i kushton vëmendje vetes me oferta dhe çmime tërheqëse. Mendoni gjëra të tilla si: “Me cilësi të lartë” ose “50% zbritje” ose “Ofertë me kohë të kufizuar”. Kjo duhet të marrë më së shumti hapësirë në reklamën tuaj dhe të jetë gjëja e parë që shohin sytë e shikuesve.

Thirrja për veprim
Thirrja për veprim (ose CTA) është teksti ose butoni që fton përdoruesit të klikojnë. Frazat si “Mëso më shumë” ose “Fillo” ose “Shiko tani” janë shembuj të shkëlqyera. Kjo duhet të jetë një pikë e qartë fokale e reklamës.

 • Mbajeni të thjeshtë
  Mbajini përmbajtjen dhe pamjet e thjeshta. Shikuesit ndoshta do të shikojnë vetëm në një reklamë për shpalljen tuaj të internetit.
 • Përdorni butonat siç duhet
  Në varësi të llojit të banderolës, butonat shpesh rritin normën e klikimit përmes CTR të reklamës tuaj. Nëse do t’i përdorni ato, vendosni ato pas kopjes tuaj në anën e poshtme të djathtë, në ngjyra të kundërta. Gjithmonë mbajini ato në përputhje me të gjithë grupin e reklamave.
 • Keni një kornizë të përcaktuar qartë
  Sytë e njerëzve tërhiqen natyrshëm nga një temë brenda një kornize. Reklamat efektive të banderolave kanë një kornizë të përcaktuar qartë me grafikë të shtrirë në skajet e kutisë. Nëse reklama juaj është e bardhë, është një praktikë e zakonshme të vendosni një kufi gri prej 1 piksele rreth reklamës.
 • Bëni tekstin tuaj të lexueshëm menjëherë
  Bëni titullin dhe trupin tuaj të kopjojnë madhësi të ndryshme. E gjithë kopja duhet të jetë katër rreshta ose më pak.

MOS
Përdorni shkronja kursive / skripti, peshë jashtëzakonisht të hollë të shkronjave, të gjitha kopjet me madhësi ose madhësi të shkronjave më të vogla se 10 pt (përveç nëse janë një njoftim për të drejtat e autorit ose të drejtat e autorit).

 • Përdorni animacion
  Reklamat e banderolave të animuara në internet zakonisht nuk kryejnë reklamat statike të banderolave dhe mund të jenë shumë efektive në hartimin e banderolave të faqes në internet, por duhet të siguroheni që ato të mos shkëpusin nga mesazhi i reklamës suaj.

Përdorni animacione të thjeshta që zgjasin jo më shumë se 15 sekonda, dhe sigurohuni që ato të mos tërheqin më shumë se 3 herë. Konsideroni ta bëni kornizën e fundit të animacionit tuaj një thirrje të qartë për veprim.

 • Plotësoni, por dalloheni
  Nëse reklama juaj përhapet vizualisht në faqet ku është paraqitur, ka më shumë të ngjarë të fitoni besimin e shikuesve tuaj. Sidoqoftë, mos e bëni të përzihet shumë. Reklamat e banderolave gjithmonë duhet të jenë të dukshme dhe të klikueshme.
10. Jini në përputhje me markën tuaj

Reklama juaj e banderolës do të lidhet me një faqe ulëse që përfshin ofertën tuaj. Sigurohuni që reklama përputhet me markën tuaj dhe faqen e uljes, në mënyrë që klientët e mundshëm të mos hutohen.

11. nxit një ndjenjë urgjence

Sillni një ndjenjë të urgjencës vizuale në tekst duke përdorur ngjyra të kundërta, të guximshme. Reklamat e banderolave nuk janë menduar gjithmonë të jenë delikate.

12. Përdorni mirë imazhet (dhe vetëm kur ju nevojiten)

Zgjidhni grafika dhe fotografitë përkatëse që përmirësojnë mesazhin tuaj dhe lidhen drejtpërdrejt me produktin tuaj. Asnjë koncept abstrakt këtu.

Nuk mund të përballoni fotografi profesionale ose supermodele? Bleni një licencë të përballueshme për një foto të aksioneve. Ka miliona prej atyre me cilësi të lartë atje. Akoma më mirë, vendosni për ilustrime origjinale ose grafika të krijuara nga një stilist.

Mos harroni, nuk është gjithmonë e nevojshme të përdorni imazhe në reklamat tuaja. Kopjimi i vrasësve dhe tipografia e këndshme mund të krijojnë rezultate po aq efektive.

 • Zgjidhni ngjyrat e duhura
  Colordo ngjyrë ka një shoqatë të ndryshme dhe është e rëndësishme të merren parasysh se cilat lloje të emocioneve dëshironi të ngjallni në audiencën tuaj. Ngjyra do të jetë gjëja e parë që një përdorues vëren në baneri ntuaj.


Ngjyrat janë gjithashtu subjektive dhe kanë shoqata të ndryshme në kultura të ndryshme. Sigurohuni që të studioni audiencën tuaj të synuar kur bëni zgjedhjet tuaja të ngjyrave. Më poshtë është një listë e ngjyrave dhe emocioneve që ato ngjallin zakonisht në një audiencë perëndimore.

E kuqe: Pasion, zemërim, eksitim dhe dashuri. Kjo ngjyrë e fuqishme është tërheqëse për shumicën e audiencës, por e përdorin atë në moderim. Nëse synoni për një pamje klasike, të pjekur ose serioze, shmangni të kuqen.


Portokalli: Gjallëri dhe ndjenja gjallëruese. Jo aq mbizotërues sa e kuqja, portokalli mbetet ende larg nga turma dhe rrezaton energji; është një ngjyrë e shkëlqyeshme për butonin e thirrjes në veprim.


E verdhë: Cheer, diell, dhe miqësi, është shumë tërheqëse dhe dërgon një energji që është rinore dhe e përballueshme.


E gjelbër: Shëndeti, freskia, pasuria, mjedisi, rritja, ushqimi dhe fillimet e reja, Eshtë e lehtë edhe për sytë.


Blu: Siguria, besimi, qartësia, pjekuria, qetësia, intelekti, formaliteti, freskimi, ftohtësia dhe burrëria. Blu shfaqet në më shumë se gjysmën e të gjitha logove.

Vjollcë: Luksoze, mbretëri, ekstravagancë, mençuri, magji, feminitet dhe kreativitet. Ajo ka një efekt qetësues, qetësues te një shikues.


Rozë: Dashuria, ëmbëlsia, feminiteti, rinia dhe foshnjat. Rozë zakonisht është e lidhur me të gjitha gjërat femërore, por ka një gamë të vërtetë të bazuar në shkëlqimin dhe tonin.


E zezë: Ekskluzivitet, mister, modernitet, fuqi, prestigj, luks dhe formalitet. Shtë tradicionale dhe teksti i zi në një sfond të bardhë është kombinimi më i lexueshëm i ngjyrave.


E bardha: Pastërtia, pastërtia, moderniteti, steriliteti, thjeshtësia, ndershmëria dhe pafajësia. Bardha krijon ndjenja të sensit ekonomik dhe rinisë.


Kafe: Natyra, druri, lëkura, serioziteti, mashkullësia, ashpërsia dhe përulësia. Brown i ekuilibron ngjyrat më të forta dhe është i mirë për ngjyrat dhe strukturat e sfondit.


Gri: Neutralitet dhe prakticitet. Kur përdoret si sfond, gri intensifikon ngjyrat e tjera.

 • Mbani të vogla madhësitë e skedarit tuaj
  Kur bëhet fjalë për madhësinë e skedarit, aq më i vogël është më mirë – nën 150 kb, sipas studimeve. Reklama juaj duhet të ngarkojë me shpejtësi në një faqe para se shikuesit të lëvizin poshtë dhe ta humbasin atë.
 • Përdorni formatet e sakta të skedarit
  Skedarët JPG, PNG, GIF ose HTML5 do të jenë dorëzuesit tuaj të punës. Dizajneri juaj zakonisht do të punojë në Adobe Illustrator ose Photoshop për të ofruar skedarë JPG, PNG, ose GIF, ose në Google Web Designer ose Adobe Animate për skedarët HTML5. Mos harroni, reklamat Flash janë shumë të vjetruara në këtë pikë, prandaj zgjidhni këto formate të tjera të skedarëve të imazhit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here