17 shembuj fantastik të promovimit me banera nga industria e teknologjisë

0
788

Pothuajse çdo kompani e madhe e tekonlogjisë po përdor reklamat me banera për të arritur tek përdoruesit e duhur me informacione përkatëse. Kjo është arsyeja pse unë dua t’ju tregoj 17 nga shembujt më të mirë të reklamave me banerave.

Ekzistojnë gjithnjë e më shumë kompani të teknologjisë që përpiqen të krijojnë një përvojë më të mirë për praninë e websitit, por ata gjithashtu përdorin internetin për të ndihmuar njerëzit si unë dhe juve qe te gjejmë një zgjidhje për problemet tona.

Pra, nëse jeni duke punuar në një kompani që operon në fushën e teknologjisë ose thjesht doni të shihni se si këto marka hartojnë reklamat e tyre për të kthyer më shumë përdorues, patjetër që duhet ta lexoni këtë artikull dhe te filloni edhe ju te reklamoni.

Sepse këtu do të mësoni se si Google, Facebook, Netflix ose Shopify janë duke dizajnuar reklamat e tyre për të fituar përdorues, për të rritur fitimin dhe e fundit por jo më pak, të kenë një ndikim në industri.

Prandaj, nëse keni nevojë për një frymëzim të projektimit të banerave, shikoni këtë artikull:

1. Adobe

Kur them Adobe, cila është gjëja e parë që ju bie në mendje? Kreativiteti? Fotografitë? Projektimet? Photoshop? Paratë? Epo, po sikur t’ju thoja që të gjitha këto fjalë janë të integruara në reklamat e tyre? Ata janë duke përdorur një mesazh urgjent që e bëjnë përdoruesin të klikojë në banerin e tyre që në momentin e parë kur ata e shohin atë. Me mesazhe si “GET 10 FREE” ose “Merrni atë / Bëni atë” mesazhi e bën të qartë dhe të thjeshtë: tani është momenti.

Gjithashtu, Adobe është shumë serioz për logon e tyre dhe ata po e vendosin atë në të njëjtin vend në çdo reklamë baner: në këndin e sipërm të djathtë ose të majtë të reklamës së banerit.

2. Amazon

Le të themi se biznesi juaj është i madh dhe ju keni disa sherbime ose produkte. Si do të ishin banerat e biznesit tuaj? A do ti përfshinit të gjitha në të njëjtin baner apo çdo shërbim në banera më vete?

Amazon është një shembull i shkëlqyeshëm se si të krijoni një promocion me baner për çdo shërbim që ju ofroni. Vetëm shikoni se si i projektuan ata për “Amazon Prime”. Gjithashtu, a e shihni se sa i rëndësishëm është testimi A / B për ta dhe si i përdorin ato mesazhet, ngjyrat dhe butonat CTA?

Kjo është arsyeja pse ne gjithmonë i themi përdoruesve tanë që të eksperimentojnë me reklamat e tyre me baner dhe pastaj të matsin se cili prej tyre po performon më mirë.

3. Bing

Kur shikoj këto reklama të banderolave, shoh 3 situata: një markë që është krenare për projektin që po sponsorizon, markë që krijon një emocion dhe një markë që shet një premtim. Dhe kur shihni një markë në njërën nga këto 3 situata, kjo do të thotë se është në rrugën e duhur.

Bing është një shembull i shkëlqyeshëm se si të krijoni një shpallje për banner për përdoruesin e duhur.

4. APPLE MUSIC

Nëse unë do t’ju kërkoja të hartonit një fushat promocioni për një nga produktet e Apple, cila është gjëja e parë që do të bënit përveç vendosjes së logos së tyre? Diçka e thjeshtë apo diçka të ndërlikuar? Pikërisht. Apple Music tashmë krijoi një gumëzhitje të madhe në industri, kështu që nuk ka nevojë të bëjë bujë të madhe për reklamat e tyre. Kjo është arsyeja pse një mesazh i thjeshtë “Në dispozicion tani” është më se i mjaftueshëm.

5. CISCO

Si krijoni një lidhje emocionale në internet? Duke përdorur mesazhe vizuale të fuqishme që e bëjnë përdoruesin të mendojë për to. Kështu e ka bërë CISCO kur fillojnë projektin “Unë po e hakoj kompaninë tuaj”. Sepse askush nuk dëshiron të hakohet në mënyrë që ata të kërkojnë zgjidhjen më të shpejtë që mund të marrin.

Gjithashtu, CISCO tregoi se ata janë një kompani ndërkombëtare dhe ata mund të synojnë përdoruesit e shumë kombësive.

6. EBAY

Ebay është një nga lojtarët më të mëdhenj në industrinë e reklamave me banera. Jo vetëm që ata investojnë shumë para në reklamimin, por edhe si si i hartojnë reklamat me banera. Ata janë duke shitur një emocion dhe gjithashtu ata po krijojnë një nevojë në çdo mendje të përdoruesit që është duke parë këto reklama baner.

Thjesht shiko atë dhe më thuaj që nuk dëshiron të rinovosh mjetet e tua të kuzhinës.

7. DELL

Këtu është një shembull tjetër se si të përdorni ngjyrat në reklamat tuaja baner. DELL projektoi këto reklama të banderolave duke përdorur vetëm 3 elementë: imazhe me cilësi të ligjshme, një ngjyrë të thjeshtë si sfond dhe logon e tyre.

Oh, dhe unë gati se harrova, shikoni sa bukur e futën butonin CTA “Mëso më shumë” duke e theksuar paksa dhe duke shtuar hapësirën e duhur midis logos dhe tekstit.

8. DROPBOX

Sa shpesh përdorni Dropbox dhe si mësuat për to? Disa nga ne kanë mësuar në lidhje me Dropbox nga miqtë tanë dhe disa nga ne panë një reklamë me baner që fliste për “hapësirën” dhe “sigurinë”. Por ajo që dua në të vërtetë për reklamat me banera të Dropbox është titulli i shkëlqyeshëm dhe krijues që flet për përfitimet e përdorimit të produktit të tyre: “Si një miliardë skedarë ndahen çdo ditë” ose “Si ta bëjmë punën ekipore më pak punë”.

A është ky një shembull i mirë për një baner? Po kjo është.

9. EVERNOTE

Sa herë që kam një ide dhe nuk jam para laptopit, hap aplikacionin Evernote dhe e shkruaj. Evernote është një mjet i shkëlqyeshëm që çdo tregtar ose njeri i biznesit duhet të përdorë. Dhe mesazhi që gjeni në reklamat e tyre të banerave është ose “Puna me zgjuarrsi” ose “Bëni çdo ditë më të zgjuar”.

Sepse njerëzit e zgjuar përdorin aplikacione inteligjente, apo jo?

10. FACEBOOK

Nuk e di nëse kohët e fundit keni parë reklama me banera nga Facebook, por ato gjithashtu kanë periudha të caktuara kohore kur ata përdorin reklamat e ekranit për të promovuar rrjetin e tyre. Dhe nga ato që unë shoh, ata kanë bërë një punë të shkëlqyeshme duke u thënë pronarëve të biznesit dhe tregtarit se si të fitojnë paratë e aplikacionit të tyre me reklama në Facebook. Le ta pranojmë, reklamat në Facebook veprojnë si reklama të banerave, por me një inventar tjetër.

Pra, kush tha që reklamat e banerave nuk po funksionojnë?

11. GOOGLE

Kur doni të hartoni një reklamë të shkëlqyer me banera që konverton dhe ju mungon frymëzimi, ju vetëm duhet të hidhni një vështrim tek ata që krijuan këtë formë të reklamave dhe të mësoni prej tyre. Kjo është arsyeja pse unë do të lejoj Google t’ju tregojë se si e bëjnë atë dhe mbase ju mund të vidhni disa nga taktikat e tyre.

Por pika kryesore ku duhet të përqendroheni është se thjeshtësia gjithmonë do të ketë një ndikim më të madh.

12. LinkedIN

Media sociale është një mënyrë e shkëlqyeshme për t’u lidhur me njerëzit. Gjithashtu, në një platformë të mediave sociale mund të reklamoni dhe t’ju ndihmoni të maretoni dhe të lidheni me klientët tuaj të ardhshëm. Gjëja më e rëndësishme është të gjeni platformën më të përshtatshme për biznesin tuaj dhe kur jeni në industrinë B2B, LinkedIn është padyshim platforma juaj.

Kështu që, nëse doni ta shtyni markën tuaj përpara duke reklamuar në platformën e tyre, ju rekomandoj ta bëni atë ashtu siç e bëjnë.

13. IBM

IBM është një nga markat që me të vërtetë di të hartojë reklamat e tyre me banera dhe si të lidhet me përdoruesin. Shikoni këto fytyra dhe lexoni mesazhin. Për shkak se IBM nuk është vetëm një kompani e teknologjisë, ajo është një markë që po përpiqet të zgjidhë probleme të ndryshme me të cilat merren të gjithë në jetën tonë të përditshme.

Gjithashtu, nëse shikoni nga afër, mund të shihni se butoni CTA i tyre është në fund me një mesazh më të gjatë të shoqëruar nga një shigjetë udhëzuese e dobishme që ju bën të klikoni në reklamën me baner për të mësuar më shumë rreth zgjidhjeve të tyre.

14. Microsoft

Më pëlqen mënyra sesi Microsoft dizajnoi reklamat e tyre të banderolave duke përdorur një përqindje të caktuar të transparencës në formën e ngjyrosur që është nën mesazhin e tyre dhe se si ato lidhen me përdoruesin duke treguar skenarë të ndryshëm të mundshëm të jetës reale.

Microsoft po promovon projektin e tyre të certifikimit tek të rriturit e rinj duke biseduar me ta për edukimin financiar, borxhin e kolegjit dhe gjithçka tjetër që ata interesojnë.

Një tjetër shembull i shkëlqyeshëm se si të përdorni ngjyrën në reklamën tuaj të banerit.

15. ORACLE

Ndjenja e urgjencës mund të jetë një faktor i shkëlqyeshëm përcaktues psikologjik për ta bërë përdoruesin të klikojë në reklamën tuaj. Përdorimi i fjalëve si “TANI”, “Nisja Sot” ose “FILLO TANI” mund ta bëjë përdoruesin të klikojë në banerin tuaj. Ashtu si Oracle është duke bërë me reklamat e tyre me banera duke shtuar butonin në vendin e duhur.

Gjithashtu, nëse doni ta bëni atë më urgjent, thjesht vendosni imazhin e shigjetës së mausit në buton.

16. PAYPAL

Mendoni për këtë: nëse unë hartoj një aeroplan, dhe ju jeni nga SH.B.A. dhe unë sjell një mik nga Franca, një nga Gjermania dhe një nga Kina dhe këtë ia tregoj të gjithëve, çfarë shohin ata? Një aeroplan, apo jo? Kjo është arsyeja pse elementët vizual mund të flasin një gjuhë ndërkombëtare.

Dhe PayPal e kuptoi këtë kur krijuan këto reklama me banera. Pra, përdorimi i ikonave ose elementeve grafike lineare mund të ndihmojë që marka juaj të arrijë një audiencë më të gjerë.

17. NETFLIX

Shpresoj vetëm që me këto reklama të banderolave të kujtoj të shikoj serinë tuaj të preferuar televizive në Netflix. Kjo është pikërisht ajo që po bën Netflix me reklamat e tyre. Ata janë duke i përdorur ato për të promovuar seritë e tyre televizive dhe shërbimet e tjera që ju nevojiten pas një dite të vështirë në punë.

A e shihni se si ata përdorin elementin “Falas” në shpalljen e tyre. Kështu që njerëzit mund të fillojnë të shikojnë serinë e tyre të preferuar falas për muajin e parë. Dhe kjo është një strategji e shkëlqyer e marketingut!

Rradha jote

Nëse jeni ndjerë të frymëzuar nga këto shembuj të reklamave me banera ne po presim shuksesin tuaj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here