Si të bëni marketing në kohën e COVID-19

0
468

Është një kohë për njerëzimin, jo një sulm me email marketing. Përhapja e covid-19 po godet me shpejtësi ofertën dhe kërkesën dhe është duke u bërë më e qartë se asnjë biznes nuk do të mbetet i pa ndikuar. Vetëm ata që bëjnë zgjedhje të zgjuar dhe ndërmarrin veprime në kohë do të jenë në gjendje të qëndrojnë përpara lojës dhe të shmangin humbjet potencialisht kërcënuese.

Pra, si do të përshtatet marketingu gjatë muajve në vijim dhe çfarë mund të bëni ju, si pronar biznesi, për të mbrojtur (apo edhe forcuar) imazhin e markës tuaj kur frika dhe stresi në këtë kohë është e lartë?

Sfidat kryesore që biznesi juaj do të përballet

Si sektori privat ashtu edhe ai publik po përpiqen ta mbajnë COVID-19 të përmbajtur. Ndërsa pasojat sociale janë të lehta për të parë të gjithë shtrirjen e plotë të ndikimit ekonomik që do të ketë “shpërthime” ende të paqartë. Sidoqoftë, nuk është e pamundur të parashikosh disa modele të sjelljes dhe të parashikosh sfidat kryesore që do të vijnë si rezultat.

Me konsumatorët e shqetësuar të mbërthyer në ambiente të mbyllura, kompani që anullojnë ngjarjet dhe madje edhe gjigandët si McDonald dhe Apple që mbyllin dyqanet e tyre fizike, këtu janë çështjet kryesore që duhet të mbajnë vëmendjen tuaj duke ecur përpara:

 • Ekonomia globale po merr një goditje të madhe
 • Konsumatorët janë në ankth, paranojak dhe aktivë kryesisht në internet
 • Ka pak blerje dhe udhëtime të kufizuara
 • Ekziston një përplasje pothuajse e menjëhershme kur bëhet fjalë për shërbime të personave për shkak të distancës sociale
 • Ekziston një rënie e konsiderueshme e metrikës së performancës në social
 • Media është e mbingarkuar me informacione mbi virusin që e vendos plotësisht markën tuaj jashtë vëmendjes

Është e rëndësishme që zëri juaj të dëgjohet dhe qëndrimi juaj të bëhet i qartë për audiencën tuaj në lidhje me hapat e menjëhershëm që do të ndërmerrni për të përballuar këtë krizë.

Duke pasur parasysh këtë, si mund të lidhen markat me konsumatorët në këto periudha të pasigurta, jo vetëm që të ruajnë marrëdhënie të forta, por edhe të krijojnë aktivisht besim me bazën e tyre të klientit.

Ju nuk duhet të ndaloni shitjen, por përkundrazi ta bëni atë me përgjegjësi, në mënyrën e duhur, në kohën e duhur dhe në vendin e duhur.

Përqendrohuni në kanalet e duhura të marketingut

Cili mund të ketë qenë kanali i duhur i marketingut disa javë më parë, mund të jetë kanali krejtësisht i gabuar sot. Le të kalojmë disa nga kanalet kryesore të marketingut, të shohim se si ato kanë ndryshuar dhe cilat mund të jenë ato relevante për ju gjatë këtyre kohërave.

 • Marketingu offline

Pothuajse të gjitha ngjarjet offline janë anuluar, dhe ato që nuk kanë treguar vetëm një mungesë të kujdesit për pjesëmarrësit. Drejtimi i ngjarjeve offline ose shoqërimi i vetvetes shkakton më shumë dëm sesa të mirë.
Në vend të kësaj, ajo që po ndodh gjithnjë e më shumë është se shumica e ngjarjeve offline kanë lëvizur në internet, do të thotë se ka akoma një mundësi për ata që mund të përshtaten me këtë ndryshim. Billboard që shiheshin nga mijëra ose dhjetëra mijëra njerëz disa herë në ditë, mezi marrin disa shikime. Vendndodhjet fizike po mbyllen ose kanë ulur masivisht lëvizjen në kembë.
Posta e drejtpërdrejtë, megjithëse një zgjidhje e mundshme për disa, mund të zmbrapset kur ajo futet në kutinë e postës së dikujt që nuk është edhe duke u përfshirë në blerjet në internet për shkak të shqetësimeve shëndetësore të koronavirusit.
Ndryshoni taktikat tuaja të marketingut offline dhe drjetoini ato drejt internetit.

 • Social Media

Media sociale ishte një pjesë e madhe e jetës sonë të përditshme edhe më parë. Ndërsa njerëzit janë duke praktikuar distancimin social, ata përpiqen të zëvendësojnë disa prej lidhjeve sociale offline me ato në internet, dhe nga ana tjetër, kalojnë edhe më shumë kohë në mediat sociale.
Tani është e rëndësishme të tregoni empati dhe kujdes në postimet tuaja organike shoqërore.

 • Social Medisa Ads

Konsideroni auditimin për reklamën tuaj të shpenzuar, kopjuar dhe krijuese për momentin. Meqenëse mund të ketë një rënie të konsiderueshme të metrikës së konvertimit gjatë periudhës në vijim, do të ishte e mençur të hidhni një vështrim edhe më të afërt në të gjitha shpenzimet tuaj të reklamimit.

Përveç tronditjeve të zinxhirit të furnizimit që mund të çojnë në produkte që nuk dalin në treg, një ngadalësim i shpenzimeve për reklama ose thjesht të qenit më selektiv me vendin ku vendosni të shpenzoni dollarët tuaj të reklamave mund t’ju ndihmojnë të zvogëloni humbjet tuaja ekonomike nëse është e nevojshme.

 • WebProm Ads

Në këto kohë bizneset duhet të jenë sa më pranë klientëve të tyre, duke bërë që në syrin e klientit ju të jeni duke u kujdesur për ta gjatë gjithë kohës edhe ne momente të veshtira si këto. Prandaj promovimi i biznesit tuaj me banera (ndonjëherë një foto fletë më shume së fjalët) sjell zhvillimin e brandit tuaj.

Duke qënë se njerezit në këtë kohe janë të shumtën e kohës në shtëpi dhe kuptohet duke lundruar online duke shfletuar portalet, brandi i biznesit tuaj ka më shumë mundësi që të fiksohet në mëndjet e klientëve.

 • Email Marketing

Megjithëse disa njerëz flasin për shkatërrimin e marketingut me email për vite me radhë, ai është akoma një nga kanalet më të mira të konvertimit që sjell rezultate.


Ndërsa tregtarët do të drejtohen në mediumin online, zhurma e postës elektronike do të rritet dhe efektiviteti i të gjitha kanaleve të marketingut në internet do të ulet. Kjo do të ndodhë edhe në marketing me email. Është thjesht realiteti me të cilin të gjithë duhet të përballemi.


Por nëse keni një listë të vendosur të postës elektronike që keni ndërtuar me kalimin e kohës e cila ju lejon të shijoni besimin dhe vëmendjen e audiencës tuaj, kjo do të dëshmojë të jetë një pasuri e paçmueshme në këto kohë të vështira.

Tani është një kohë e mirë për të treguar udhëheqjen e menduar, arsimimin dhe krijimin e përmbajtjes me vlerë për audiencën tuaj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here