Si të krijoni një baner cool

0
335

Ju keni nevojë për frymëzim. Keni nevojë për ide të reja të ndritshme, kreativitet dhe durim.

Ne nuk mund t’ju japim durim por ne mund t’ju ndihmojmë të krijoni ide për ide përmes fuqisë së shembullit.

Le të shohim disa reklama frymëzuese nga disa kompani dhe të mësojmë disa fakte themelore që duhet të dini për të krijuar banerin tuaj perfekte:

  • Zgjidhni shkronjat tuaja me mençuri

Ka shumë gjëra që duhet të merrni parasysh kur hartoni një reklamë me baner, shkronjat janë ndër më të rëndësishmet. Ju duhet të përcillni një mesazh, ndoshta të vendosni një buton për që të nxisi më shumë interesin e audiencës tuaj për të reguar. Zgjedhja e shkronjave është pra vendimtare, ka shkronja të lezetshme për mesazhe dhe ka begraunde të efektshme për banerat. Në mënyrë që të jeni të suksesshëm, ju duhet të përzieni këto dy koncepte dhe të krijoni një mesazh që është edhe i lezetshëm dhe gjithëpërfshirës.

Një baner duhet të jetë i lehtë për tu lexuar dhe kuptuar në vetëm disa sekonda.

Shikoni shembullin e Fanta.

Banerat e tyre janë të qarta, të vendosura në hapësirë dhe shkronjat shumë të qarta dhe të lexueshme me thjeshtësi. Keto tregojnë jo vetëm qëndrueshmëri, por edhe kujdes për detaje edhe kur nuk ka detaje përveç një mesazhi të thjeshtë dhe një buton për thirrje për veprim.

  • Zgjidhni sfond tërheqës, por të qëndrueshëm

Shembulli i mësipërm është një nga modelet më të zgjuara dhe më të thjeshta.

Sidoqoftë, nëse keni nevojë për diçka më shumë sesa një sfond monokromatik, do të duhet të zgjidhni një model ose një imazh.

Në këtë pikë, është e rëndësishme të merren parasysh sfondet dhe veçanërisht ngjyrat e shkronjave që formojnë mesazhin tuaj. Shkronjat e bardhë ose portokalli me një sfond shumë të ndritshëm do të jetë e vështir për t’u lexuar dhe baneri juaj do të dështojë në qëllimin e tij për të arritur tek një audiencë e gjerë dhe e larmishme.

Në të njëjtën kohë, një sfond i mbushur me njerëz mund të ketë një ndikim negativ në banerin tuaj sepse do të marrë fokusin dhe do të ngatërrojë audiencën duke shkaktuar humbjen e vëmëndjes nga logoja edhe mesazhi që ju dëshironit të percillnit.

  • Fotografimi i produktit me palë dhe me tekst elegant

Ndonjëherë, nuk ka zgjidhje tjetër më të mirë sesa një imazh i produktit. Ju dëshironi të ndani me audiencën tuaj produktet tuaja më të reja, dëshironi që ata të shohin se çfarë po ofroni? Bashkoni imazhe të shkëlqyera me disa shkronja të lezetshme për banerin tuaj dhe do të merrni vëmendjen e tyre menjëherë.

Shembulli ynë tjetër është një reklamë e shkëlqyer nga iPhoneX që përmban një imazh të produktit, thirrje të ftohtë për mesazhe veprimi.

  • Përdorni ilustrime

Përdorimi i ilustrimeve që lidhen me markën janë një zgjedhje e shkëlqyeshme për një reklamë me baner, veçanërisht kur marka juaj gjithashtu bazohet në imazhe të tilla.

Ilustrimet janë gjithashtu një zgjedhje e shkëlqyeshme kur audienca pret imazhe të tilla dhe bënë lidhjen direkte me markën tuaj. Le të shohim disa reklama me banera të Red Bull: të gjitha ato përmbajnë disa ilustrime të shkëlqyera që mund të gjurmohen në markën origjinale, imazhe që menjëherë paralajmërojnë audiencën se ky është një baner i Red Bull dhe asgjë tjetër.

  • Një përzierje e gjithçkaje

Nuk ka asnjë kufi në hartimin e reklamës suaj të përsosur, të paktën, për aq kohë sa ju e dini se çfarë po bëni. Ju mund të përzieni disa elementë dhe të krijoni një baner efektiv. Por si? Epo, le të hedhim një vështrim në Hilton.

Të gjithë e dimë se çfarë do të thotë Hilton. Ata janë një rrjet hotelesh të njohura në të gjithë botën.

Pse banderolat e tyre janë kaq efektive?

Le t’i përgjigjemi pyetjes duke shikuar reklamat e tyre. Të dyja këta banera janë një përzierje e gjithçkaje që kemi diskutuar deri më tani: një zgjedhje e mirë e shkronjave, sfond i shkëlqyeshëm dhe natyrisht imazhe të produkteve që supozohet të bindin audiencën të shpenzojë paratë e tyre në shërbimet e tyre.

Për më tepër, mesazhi shpërndahet përmes një zgjedhje unike të shkronjave që i bëjnë ato edhe më tërheqës për klientët dhe fansat e markës.

  • Përdorni ngjyra të ndritshme

Ngjyrat e ndritshme mund t’ju ndihmojnë të promovoni markën tuaj, veçanërisht nëse i zgjidhni si duhet. Kjo do të thotë që ato nuk duhet të jenë shumë të ndritshme për të bezdisur, por mjaft të gjallë për t’u tërhequr vemendjen e audiencës tuaj.

Mund të ju ndihmojnë shumë më tepër nëse këto ngjyra të ndritshme janë gjithashtu ngjyrat e markës tuaj. Merrni për shembull Banerat nga Eggo të Kelloggs.

Ata përdorin ngjyra të ndritshme në reklamat e tyre, por kjo është në të vërtetë ngjyra e markës së tyre. Kështu, klientët e tyre menjëherë bëjnë lidhjen e banerit me markën.

  • Përdorni imazhe të produktit

Një tjetër ide e shkëlqyeshme për një baner efektiv është të përdorni fotografinë e produktit. Nuk po flas për imazhet e aksioneve, por përkundrazi, imazhet reale, profesionale të produktit.

Për këtë, ju mund të frymëzoheni nga banderolat e Clorox.

Përfundimi

Reklamimi me banera janë një nga mënyrat më të mira për të tërhequr më shumë vëmendje për markën tuaj dhe për të tërhequr më shumë ndjekës ose klientë.

Sidoqoftë, nëse doni që baneri juaj të vihet re, ju duhet të vendosni krijimtarinë tuaj në punë dhe stuhinë e ideve disa ide që marrin frymë që do t’ju bëjnë të qëndroni larg nga turma/ konkurenca.

Shpresoj që shembujt e mësipërm do t’ju ndihmojnë të gjeni frymëzimin tuaj dhe në fund, t’ju ndihmojnë të krijoni saktësisht banerin që do t’ju bëjnë të suksesshëm.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here